Bulerias skarb oliwnego raju

24 czerwca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Śródziemnomorskie słońce ogrzewa oliwne gaje, gdzie drzewka uginają się pod ciężarem wybornych oliwek… Trudno jednoznacznie rozstrzygnąć spór, czy hiszpańskie oliwki są najlepsze na świecie…
Można jednak śmiało założyć, że te uprawiane w Andaluzji zbliżają się do ideału. Zamknięte w słoiczkach i opatrzone marką Bulerias?, pozwalają zasmakować andaluzyjskiego słońca o każdej porze roku.

W ofercie marki Bulerias? znajdziemy oliwki czarne drylowane, zielone manzanilla drylowane oraz zielone manzanilla nadziewane chrupiącą papryką. Wszystkie charakteryzują się delikatnym aromatem oraz najwyższymi wartościami smakowymi. Oliwki Bulerias? to mięsiste, chrupkie owoce w aromatycznej zalewie.
Oliwki Bulerias? dostępne są teraz w nowej szacie graficznej. Opakowania wyróżnia subtelne połączenie oliwkowej zieleni ze złotawymi akcentami oraz motywami nawiązującymi do kształtu gałązek oliwnych. Na opakowaniach znajdziemy też iście „ogniście roztańczone” logo producenta – wizerunek hiszpańskiej tancerki flamenco. Szklane słoiczki o gramaturze 240 g zapewniają trwałość i świeży smak oliwek.

Owoc z ojczyzny flamenco

Oliwki marki Buleris? pochodzą z plantacji usytuowanych niedaleko Sewilli – stolicy Andaluzji. Region ten jest uważany przez światowych ekspertów za idealny do uprawy najlepszych odmian oliwek Królweskich oraz Manzanilla. Dojrzewają one na wolnym powietrzu, w południowym słońcu. Owoce są ręcznie zbierane,  a następnie starannie selekcjonowane. Tylko najlepsze okazy są przyrządzane według tradycyjnej receptury producenta.

Oliwki w kuchni

Oliwki zaostrzają apetyt, dlatego przysługuje im stałe miejsce na talerzu antipasti. Najlepiej smakują prosto  z lodówki – zimne w pełni rozwijają swoje walory smakowe. Ich charakterystyczny, specyficzny smak nadaje wyszukanego wyrazu daniom kuchni śródziemnomorskiej jak pizza, pasta, risotto, lasagne, czy hiszpańska paella. Wspaniale wzbogacają smak sałatek, a czarne oliwki stanowią jeden z kluczowych składników sałaty greckiej. Bez nich nie byłoby także prowansalskiego sosu tapenade. Oliwki nadają ciekawy, południowy smak zapiekanym kanapkom; często są dodawane do włoskiego pieczywa, np. ciabatty lub foccacii. Znakomicie współgrają z daniami mięsnymi oraz rybnymi.

Cena:
Oliwki czarne drylowane (230g): ok. 5,50 zł
Oliwki zielone manzanilla drylowane (235 g): ok. 5,50zł
Oliwki zielone manzanilla nadziewane papryką (235 g): ok.5,50 zł

Zapraszamy na stronę internetową: www.bulerias.com.pl

Dystrybutorem marki Bulerias w Polsce jest firma Stovit Group będąca częścią hiszpańskiej grupy Angel Camacho.