Brukselka

21 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Brukselka stanowi ważny element diety antynowotworowej, gdyż zawiera cenne składniki, które chronią przed rakiem (piersi, okrężnicy, żołądka). Jest doskonałym warzywem dla tych, którzy chcą schudnąć lub utrzymać prawidłową masę ciała – jest nisko kaloryczna. Główki brukselki są bogate w witaminę C, B-karoten przetwarzany w organizmie na witaminę A, błonnik pokarmowy. Jedyną wadą brukselki jest to, że może ona powodować wzdęcia, czemu możemy zapobiec dodając do gotowania kilka nasion kminku. Brukselkę należy przechowywać w lodówce w perforowanej torbie. Przed gotowaniem usunąć żółte liście, zrobić nacięcie w kształcie litery X na nasadzie każdej główki i wrzucić na gotującą wodę.

file1269167200



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...