Brukselka

21 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Brukselka stanowi ważny element diety antynowotworowej, gdyż zawiera cenne składniki, które chronią przed rakiem (piersi, okrężnicy, żołądka). Jest doskonałym warzywem dla tych, którzy chcą schudnąć lub utrzymać prawidłową masę ciała – jest nisko kaloryczna. Główki brukselki są bogate w witaminę C, B-karoten przetwarzany w organizmie na witaminę A, błonnik pokarmowy. Jedyną wadą brukselki jest to, że może ona powodować wzdęcia, czemu możemy zapobiec dodając do gotowania kilka nasion kminku. Brukselkę należy przechowywać w lodówce w perforowanej torbie. Przed gotowaniem usunąć żółte liście, zrobić nacięcie w kształcie litery X na nasadzie każdej główki i wrzucić na gotującą wodę.

file1269167200



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...