Brązujące masło kakaowe – sklep

3 października 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

MASŁO KAKAOWE W PASTYLKACH- 100 % czyste, natłuszczające i ujędrniające

Więcej informacji i dostępność TUTAJ

Masło kakaowe otrzymywane jest z nasion dojrzałych owoców kakaowca, który rośnie w strefie tropikalnej Ameryki Południowej, Azji i Afryki. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się wytłaczaniu na ciepło. Są one prane  i mielone, w wyniku czego otrzymywana jest gęsta masa, z której w procesie tłoczenia otrzymuje się masło kakaowe, a odtłuszczone wytłoczyny, poddane powtórnemu mieleniu, przybierają postać proszku kakao (kuch kakaowy).

Masło kakaowe charakteryzuje się zgodnością ze skórą co oznacza, że składniki w nim zawarte są przez skórę w 100 % tolerowane i łatwo się wchłaniają. Opóźnia efekty starzenia się skóry, nadaje skórze jedwabistą gładkość i piękny koloryt.
Masło doskonale nawilża i regeneruje skórę ponieważ zawiera kwas oleinowy; nadaje skórze piękny połysk i aksamitną gładkość.
Zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Dlatego nie jełczeje, można je przechowywać nawet kilka lat.

Można używać je samo lub łączyć z innymi olejami, np ze słodkich migdałów. Możemy je połączyć z olejem roślinnym w proporcjach 80 % masła i 20 % oleju roślinnego. Roztapiamy je w kąpieli wodnej a następnie dolewamy do niego olej roślinny i dokładnie mieszamy. Przelewamy do naczynia i odstawiamy do lodówki aby ponownie stwardniało. By było jeszcze mniej twarde można spróbować zmienić proporcje np. 70 % masła i 30 % oleju.

Nasze masło występuje w wygodnej formie pastylek. Ułatwia to odmierzanie odpowiedniej ilości.

Właściwości:

  •     mocno nawilżające i regenerujące
  •     przyspieszające opalanie
  •     uzupełniające w skórze niedobory witamin
  •     nadające skórze piękny blask
  •     wygładzające
  •     przeciwzmarszczkowe
  •     nie alergizujące
  •     naturalny filtr słoneczny

www.e-fiore.pl