BlogerChef w Dworze Kombornia III półfinał! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

BlogerChef w Dworze Kombornia III półfinał!

11 marca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

Już w najbliższy weekend, 14-16 marca, kolejna odsłona konkursu BlogerChef. To prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni oraz estetów – wydarzenie odbędzie się bowiem w urokliwych wnętrzach Dworu Kombornia na Podkarpaciu. Towarzyszyć jej będą dodatkowe atrakcje – spotkanie z karpackimi winami oraz warsztaty tworzenia wyjątkowej czekolady.

1911716_292924630858189_518311715_n

Innowacyjny projekt kulinarny

BlogerChef to innowacyjna inicjatywa skierowana do blogerów kulinarnych, którzy pragną podzielić się swoimi kreatywnymi pomysłami z szerszą publicznością. Przy okazji ucząc się od innych pasjonatów gotowania i zdobywając cenne nagrody. Zadaniem uczestników jest przygotowanie dwóch dań mając na to tylko godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Areną konkursowej rywalizacji są najlepsze hotele w Polsce. Gospodarzem trzeciego w tym roku spotkania będzie Dwór Kombornia Hotel & SPA****.

dw

Spotkanie w Salonie Win Karpackich

BlogerChef to nie tylko konkurs. To spotkanie pasjonatów gotowania i profesjonalistów z branży gastronomicznej. Daje unikalną możliwość wymiany doświadczeń, pomysłów i inspiracji oraz poznania nowych smaków – zaznacza organizator projektu BlogerChef Marek Bielski. – Dzięki uprzejmości Dworu Kombornia możemy zaproponować „naszym” blogerom atrakcje z jakimi dotąd się nie spotkali. W piątkowy wieczór udamy się do Salonu Win Karpackich, jedynej w Polsce piwnicy degustacyjnej, która mieści reprezentatywną kolekcja win z regionów winiarskich Karpat. Będziemy kosztować lokalne wina i dopasowane do nich sery z linii Old Poland, jednego z partnerów konkursu – dodaje Katarzyna Szatkowska, współorganizatorka.

1000590_292924167524902_632703348_n

Dworska kuchnia

Piątkowy wieczór integracyjny zakończy elegancka kolacja. Menu zostanie przygotowane specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni Dworu Kombornia Macieja Kopczyńskiego. – Zaserwujemy dania inspirowane polskimi smakami w aktualnych trendach, wraz z idealnie dobranymi do nich winami. Jak zawsze, dołożymy wszelkich starań by posiłek w naszej restauracji był dla Gości niezapomnianym kulinarnym doznaniem – podkreśla Jakub Skotniczny, manager gastronomii Dworu Kombornia.

Wyjątkowa czekolada z Podkarpacia

Po konkursie, uczestnicy półfinału BlogerChefa zostaną zaproszeni na warsztaty tworzenia czekolady. Czekolady wyjątkowej, bo o aromacie wina. Każdy będzie miał okazję skomponować swoją własną tabliczkę pachnącą Chardonnay, Merlot czy Pinot Noir. Taką właśnie czekoladę (z linii ChocoWine), produkuje Dwór Kombornia.

10014881_292676264216359_1013206961_n

A w kwietniu… BlogerChef na Bani!

W przyszłym miesiącu czeka nas kolejne spotkanie w ramach projektu BlogerChef. Sceneria wydarzenia będzie zgoła odmienna, gdyż kwietniowy półfinał gości Hotel Bania Therma & Ski**** (www.hotelbania.pl). Uczestnicy półfinału posmakują kuchni podhalańskiej, a ponadto samodzielnie stworzą niecodzienne drinki i dania z elementami kuchni molekularnej.

Konkurs BlogerChef – innowacyjny konkurs kulinarny skierowany do blogerów. Pierwszy etap obejmuje zgłoszenia internetowe poprzez aplikację na Facebooku. Drugi etap to półfinały z gotowaniem na żywo, w najlepszych w Polsce obiektach hotelowo-restauracyjnych. Do każdego półfinału zostaje zakwalifikowanych ośmiu blogerów, których zadaniem jest przygotowanie swojego autorskiego menu składającego się z dania głównego oraz przystawki bądź deseru. Blogerzy mają na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Pięciu zwycięzców – finalistów zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.

Patronat honorowy nad konkursem sprawują Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz EURO Toques Polska.

Sponsor strategiczny: Fit&Easy, Jan Niezbędny, OLE!, Serenada, Winiary

Sponsor: Appetita, system jakości QAFP

Partnerzy: żurawina od Bakalland, Kenwood, De’Longhi, Fiskars, Stalgast, Kenolux, SONY

Hotele partnerskie: Hotel Szafran****, Poziom 511 Design Hotel & SPA****, Dwór Kombornia Hotel & SPA****, Hotel Bania Thermal & Ski****, Hotel Zamek Lubliniec****

Patronat medialny: Horeca.pl, NewsGastro.pl, JedzJedz.pl, ZnajdzPrzepisy.pl, urodaizdrowie.pl, papaja.pl, gotujmy.pl, znajdzprzepis.pl, ofeminin.pl, wrzacakuchnia.pl

 

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku”. Zajmuje się organizowaniem wydarzeń kulinarnych, prowadzeniem kulinarnych warsztatów, redagowaniem kulinarnych wydawnictw, artykułów popularnonaukowych i przepisów.

Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Selekcją produktów, ich oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...