bezglutenowa, dietetyczna szarlotka z kruszonką

29 listopada 2014, dodał: Barbara lzielona
Artykuł zewnętrzny

Hej, dziś z racji soboty narobię Wam smaku na ciasto. Jeśli chcecie zdrowo żyć, schudnąć, nie znaczy, że macie sobie odmawiać pysznego jedzenia.
Zapraszam na przepis, wykonanie krok po kroku: szarlotka bez glutenu z kruszonką .
Jak najbardziej dietetyczna.

Składniki na ciasto:
(27×21 mała blaszka)

1 i pół szklanki mąki jaglanej, 1/4 szklanki ksylitolu, pół szklanki mleka (napoju) ryżowego (lub kokosowego), 1 jajko , pół łyżeczki sody, sól himalajska (szczypta)

Składniki na kruszonkę:

3/4 szklanki mąki jaglanej, 1/4 szklanki Ksylitolu, 3-4 łyżki oleju kokosowego

Nadzienie:

3-4 średnie jabłka złote renety

1 łyżka cynamonu.

Wykonanie:
Składniki ciasta zarobić łyżką, wyłożyć na blaszkę o wymiarach 27×21

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce , wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem.

Wykonanie kruszonki: olej kokosowy lekko podgrzać do płynnej konsystencji, mąkę i cukier połączyć i wlać powoli olej, mieszać do wytworzenia grudek kruszonki. Wysypać na jabłka. Wstawić do piekarnika na 35 minut (180 stopni góra-dół).

I gotowe.

Ciasto wyjąć z formy i kroić gdy lekko przestygnie. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...