bezglutenowa dietetyczna szarlotka z kruszonką

13 października 2014,
dodał: Barbara lzielona
Artykuł zewnętrzny

Jeśli chcecie zdrowo żyć, schudnąć, nie znaczy, że macie sobie odmawiać pysznego jedzenia.
Zapraszam na przepis, wykonanie krok po kroku: szarlotka bez glutenu z kruszonką .
Jak najbardziej dietetyczna.

Składniki na ciasto:
(27×21 mała blaszka)

1 i pół szklanki mąki jaglanej, 1/4 szklanki ksylitolu, pół szklanki mleka (napoju) ryżowego (lub kokosowego), 1 jajko , pół łyżeczki sody, sól himalajska (szczypta)

Składniki na kruszonkę:

3/4 szklanki mąki jaglanej, 1/4 szklanki Ksylitolu, 3-4 łyżki oleju kokosowego

Nadzienie:
3-4 średnie jabłka złote renety
cynamon – 1 łyżka

Wykonanie:

Składniki ciasta zarobić łyżką, wyłożyć na blaszkę o wymiarach 27×21

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce , wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem.

Wykonanie kruszonki: olej kokosowy lekko podgrzać do płynnej konsystencji, mąkę i cukier połączyć i wlać powoli olej, mieszać do wytworzenia grudek kruszonki. Wysypać na jabłka. Wstawić do piekarnika na 35 minut (180 stopni góra-dół).

Ciasto wyjąć z formy i kroić gdy lekko przestygnie. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...