Bartolini 2-jajeczny – makaron tagliatelle ze szpinakiem
Informacje producenta
Producent: P.P.H Tabit
Skład: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), woda, jaja (2jaja na 1kg mąki), suszony szpinak (6%)
Przygotowanie: Gotować 3-5 minut w zależności od formy makaronu.
Przechowywanie: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Forma makaronu: Tagliatelle ze szpinakiem
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Otwock
Opakowanie: 400 g
Cena: ok. 4,50 zł
Wartość odżywcza (w 100g):
Białko: 13,5g
Węglowodany: 77,2g
Tłuszcz: 1,58g
Kaloryczność: 377kcal
Opinia: Makaron bardzo dobry gatunkowo, nie skleja się. Nie trzeba długo gotować. Lekko wyczuwalny smak szpinaku. Dzięki temu, że posiada kolor zielony można przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Nawet dzieci niejadki z zaciekawieniem będą próbować ten makaron. Smak bardzo dobry. Opakowanie przyjazne dla oka ;) Bez konserwantów i sztucznych barwników.
Potrawy jakie przygotowałam z tym makaronem to:
Makaron szpinakowy z sosem serowo-śmietanowym z brokułami