Bartolini 2-jajeczny – makaron tagliatelle ze szpinakiem

1 września 2012, dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

file1346529612

Informacje producenta


Producent: P.P.H Tabit

Skład: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), woda, jaja (2jaja na 1kg mąki), suszony szpinak (6%)

Przygotowanie: Gotować 3-5 minut w zależności od formy makaronu.

Przechowywanie: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Forma makaronu: Tagliatelle ze szpinakiem

Kraj pochodzenia: Polska

Region pochodzenia: Otwock

Opakowanie: 400 g

Cena: ok. 4,50 zł

Wartość odżywcza (w 100g):
Białko: 13,5g
Węglowodany: 77,2g
Tłuszcz: 1,58g
Kaloryczność: 377kcal

Opinia: Makaron bardzo dobry gatunkowo, nie skleja się. Nie trzeba długo gotować. Lekko wyczuwalny smak szpinaku. Dzięki temu, że posiada kolor zielony można przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Nawet dzieci niejadki z zaciekawieniem będą próbować ten makaron. Smak bardzo dobry.  Opakowanie przyjazne dla oka ;) Bez konserwantów i sztucznych barwników.

Potrawy jakie przygotowałam z tym makaronem to:

Makaron szpinakowy z sosem serowo-śmietanowym z brokułami