Bartolini 2-jajeczny – makaron tagliatelle ze szpinakiem

1 września 2012, dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

file1346529612

Informacje producenta


Producent: P.P.H Tabit

Skład: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), woda, jaja (2jaja na 1kg mąki), suszony szpinak (6%)

Przygotowanie: Gotować 3-5 minut w zależności od formy makaronu.

Przechowywanie: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Forma makaronu: Tagliatelle ze szpinakiem

Kraj pochodzenia: Polska

Region pochodzenia: Otwock

Opakowanie: 400 g

Cena: ok. 4,50 zł

Wartość odżywcza (w 100g):
Białko: 13,5g
Węglowodany: 77,2g
Tłuszcz: 1,58g
Kaloryczność: 377kcal

Opinia: Makaron bardzo dobry gatunkowo, nie skleja się. Nie trzeba długo gotować. Lekko wyczuwalny smak szpinaku. Dzięki temu, że posiada kolor zielony można przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Nawet dzieci niejadki z zaciekawieniem będą próbować ten makaron. Smak bardzo dobry.  Opakowanie przyjazne dla oka ;) Bez konserwantów i sztucznych barwników.

Potrawy jakie przygotowałam z tym makaronem to:

Makaron szpinakowy z sosem serowo-śmietanowym z brokułami



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...