Ciasto Banty (Baunty)

30 listopada 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

ciasto:

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki  mąki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • proszek do pieczenia Delecta

Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka, mąkę, kakao i proszek, wymieszać i piec w nasmarowanej formie 30 min w 150 st. Po przestygnięciu biszkopt przekroić na pół i wykonać krem.

Krem:

  • 2 1/2 szklanki mleka
  • 30 dag wiórek kokosowych
  • paczka margaryny Kasia
  • budyń waniliowy

Do rondelka wlać mleko, dodać wiórki kokosowe, całość gotować około 15 minut.  Następnie dodać 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy Delecta i kostkę margaryny Kasia. Doprowadzić do połączenia składników. W tym czasie w 1/2 szklance mleka rozprowadzamy 1 budyń waniliowy Delecta i wlewamy do masy kokosowej. Całość zagotować i wylać na blat biszkopta, przykryć drugim. Całość polać gotową polewą czekoladową Delecta.

file1291121297



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz