Babeczki Nadziane od Delecty – opinia

29 lutego 2012, dodał: Dobika
Artykuł zewnętrzny

Już na pewno słyszeliście o nowych babeczkach od marki Delecta, a kto jeszcze nie wie, to już opowiadam, marka Delecta ostatnio wprowadziła na rynek dużo nowości, my, w ramach akcji testowania w serwisie Uroda i Zdrowie mieliśmy okazje wypróbować nowe Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym oraz Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym Czekoladowe.

Delekta Babeczki Nadziane białe i czekoladowe
 
Babeczki Nadziane już na pudełku prezentują się doskonale, kuszą swoim pięknym wyglądem, więc długo nie zastanawiając się, zwłaszcza, że dzieci już nie mogły się doczekać, przystąpiliśmy do wielkiego testowania.
Instrukcja na pudełkach
Na pudełkach  bardzo ładnie, wyraźnie i czytelnie opisane są produkty które potrzebujemy do przyrządzenia  babeczek oraz sposób ich wykonania po etapowo, oczywiście ślicznie zilustrowany każdy krok, ale my prócz opakowań, pokażemy Wam nasze etapy przygotowania.
Składniki Babeczek Nadzianych budyniem o smaku waniliowym
Ciasto: mąka pszenna, cukier, mąka ryżowa, glukoza, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, fosforan monowapniowy; mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa.
Budyń: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: alginian sodu; aromat, sól, naturalny aromat waniliowy, barwniki: kurkumina, annato.
Składniki Babeczek Nadzianych budyniem o smaku waniliowym Czekoladowych
 
Ciasto: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku 6, 2 % ( o obniżonej zawartości tłuszczu 10 – 12 % ); mąka ryżowa, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, fosforan monowapniowy; czekolada 1, 0 % ( masa kakaowa min. 57 %; cukier, aromat ); substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat.
Budyń: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: alginian sodu; aromat, sól, naturalny aromat waniliowy, barwniki: kurkumina, annato.
Produkty potrzebne do przyrządzenia babeczek
 
Każde pudełko Babeczek Nadzianych zawiera:
  • mieszankę na ciasto
  • mieszankę na budyń – smak waniliowy
  • 12 foremek

Przygotowaliśmy więc potrzebne produkty według wskazówek producenta, do każdego pudełka:

  • 2 jajka
  • 175 ml mleka
  • 75 ml oleju

I zabraliśmy się wspólnie z dziećmi do przyrządzania babeczek :-)

Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym
Przygotowaliśmy najpierw budyń, wlewając do szklanki schłodzone mleko, wsypując zawartość torebki z budyniem i energicznie mieszając – otrzymaliśmy w kilka sekund budyń waniliowy o gęstej, kremowej konsystencji, nie wymaga gotowania! Zanim budyń gęstniał, my zabraliśmy się za przygotowanie ciasta – wbiliśmy dwa jajka, dodaliśmy mleko i olej, potem zawartość torebki z ciastem, dokładnie wymieszaliśmy za pomocą łyżki i gotowe – otrzymaliśmy gładkie ciasto bez grudek, o jednolitej konsystencji.
Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym Czekoladowe
Czekoladowe Babeczki Nadziane przygotowują się w ten sam sposób, z łatwością w kilka sekund utrzymujemy budyń waniliowy, a póki budyń gęstnieje, ok. pół minuty, przygotowujemy ciasto czekoladowe. Gdy ciasto i nadzienie są gotowe, czas włączyć piekarnik i przygotować babeczki do wypieku.
Łyżka ciasta do każdej foremki i łyżeczka budyniu
Włączyliśmy piekarnik do grzania, ma osiągnąć temperaturę 180 C, w tym czasie rozkładamy dwanaście foremek na blasze, do każdej foremki dajemy łyżkę ciasta, potem kopiastą łyżeczkę budyniu, który po zgęstnieniu jest dość sztywny, co ułatwia przygotowanie babeczek, bo nie rozpływa się, wiec możemy spokojnie zrobić babeczki.
Babeczki Nadziane gotowe do pieczenia
Teraz już tylko przykryć pozostałym ciastem i Nadziane Babeczki gotowe do pieczenia :-) Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min., do uzyskania złocistego koloru.
Czekoladowe ciasto i waniliowy budyń – mniam
Czekoladowe Nadziane Babeczki przygotowujemy na tej samej zasadzie, łyżka ciasta do foremki, łyżeczka kopiasta budyniu waniliowego, delikatnie go wciskamy łyżeczką w cisto, aby lepiej się ulokował :-)
Babeczki Nadziane czekoladowe gotowe do pieczenia
Przykrywamy pozostałym ciastem, zwracając uwagę, aby budyń został w środku, ze wszystkich stron ma otaczać go ciasto, wtedy mamy pewność, że babeczki będą nadziane pysznym waniliowym budyniem. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy 18 – 23 min.
 
Babeczki upieczone
 
Jasne babeczki Delecta piekliśmy 20 min., aż za złociły się – pięknie upieczone, budyń został w środku, nigdzie nie wyciekł, dzięki temu babeczki łatwo się wydostawało z foremek. Zapach zniewalający! No teraz tylko ostudzić i poznać smak tego, co kryją w swym ” sercu „.
I czekoladowe babeczki Nadziane
Bardzo śliczne! Czekoladowe piekliśmy 18 min., jak zaczęły delikatnie pękać z góry, wyjęliśmy z piekarnika –  budyń ” uwięziony ” w środku, udały się idealnie, a ten zapach… Czekoladowy, słodki, kuszący… Mmmm. A no i oczywiście wartości odżywcze babeczek – aby wszystko było pod kontrolą.
 
 
 
Studzimy babeczki i będziemy pałaszować:-) Oj nie, nie! Dzieci żądają dekorowania, oni to lubią najbardziej w tym ” wspólnym ” pieczeniu. No dobra, to zrobimy Dekorowane Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym – ale będzie pychota, no i, oczywiście, „wartości odżywcze ” poszybują nam trocha w górę.
Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym z czekolada i posypką
Dzieci wybierali dekoracje, a my tylko przyrządzaliśmy – powiemy, że to wspaniała rodzinna ” zabawa „. Do dekoracjiBabeczek Nadzianych nasze łasuchy wybrały czarną czekoladę i różową posypkę – 100 g czekolady rozpuściliśmy z łyżką masła na wolnym ogniu, gdy czekolada wystygła, udekorowaliśmy górę babeczek i posypaliśmy różową posypką – kuleczkami.
Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym z biała czekoladą i posypką
Do czekoladowych Babeczek Nadzianych przygotowaliśmy dekoracje z białej czekolady i kuleczek czekoladowych trikolor – 100 g białej czekolady rozpuściliśmy na wolnym ogniu z łyżką masła, ostygniętą półpłynną czekoladą dekorowaliśmy babeczki oraz posypaliśmy czekoladowymi kuleczkami z czarnej, mlecznej oraz białej czekolady – gotowe!
Pierwszy kęs
Wszystkie babeczki upieczone, dekoracja wedle życzeń łasuchów – zrobiona, teraz czas na wielki sprawdzian Babeczki Nadzianej budyniem o smaku waniliowym. Am! A tam…. Pyszne ciasto pełne aromatu, miękkie, słodkie, a z wnętrza wydostaje się półpłynny aksamitny budyń o smaku waniliowym. Pychota! Aż ciężko się powstrzymać na jednym kęsie, ale trzeba zdjęcie zrobić i dokończymy smakowanie.
Babeczka czekoladowa w … rozgryzie
A teraz ostatni test –  Babeczka czekoladowa Nadziana budyniem o smaku waniliowym. Mmmmm! Pycha! Wspaniałe ciasto pełne smaku czekolady w połączeniu z waniliowym budyniem – duet doskonały. Bardzo smaczna babeczka – chcemy jeszcze.
Delekta Babeczki Nadziane – prezentacja
 
Babeczki Nadziane Delecta doskonale smakują, są szybkie w przygotowaniu i zawsze się udają, zwłaszcza teraz, gdy nasz piekarnik nieco szwankuje, ciasta nie za bardzo chcą rosnąć, ale te babeczki upieką się zawsze, na co jest naoczny dowód – z pewnością jeszcze nie raz skorzystamy z takiej pysznej propozycji, bo bardzo zasmakowały, zwłaszcza dzieciom.
Babeczki Nadziane czekoladowe – prezentacja
Czekoladowe babeczki są też doskonałe – kosztem odrobiny czasu oraz kilku produktów, które są w każdym domu otrzymujemy smaczny deser, który możemy zaserwować jak w rodzinnym gronie, tak i na przyjęcie, z pewnością wszystkim zasmakują.
Podsumowanie
 
Propozycje te od marki Delecta już po pierwszym wypróbowaniu zostały naszymi faworytami. A wszystko dla tego, że szybko je przyrządza się, smakują niesamowicie, pięknie się prezentują, udają się wyśmienicie, są doskonałe od święta, a także na co dzień, bo zawsze warto sprawić sobie odrobinę przyjemności, no i najważniejsze – darują całej rodzinie mnóstwo radości, pieczenie ich wiąże się ze wspaniałą zabawą, a jedzenie z ogromną przyjemnością!
Postaw na Jeże
I jeszcze jeden niuans, każde opakowanie Babeczek Nadzianych zawiera w opakowaniu taką oto miłą niespodziankę – jeżowe podkładki pod kubek :-) Rodzinka jeżyków może być Wasza, w każdym opakowaniu kryje się jeden z czterech słodkich jeżyków – urocze.
Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym Masa Netto 315 g
Babeczki czekoladowe Nadziane budyniem o smaku waniliowym – Masa Netto 315 g
W każdym opakowaniu ok. 560 g gotowych babeczek ( 12 sztuk )
Każde opakowanie babeczek zawiera:
  • 265 g mieszanki do ciasta
  • 50 g mieszanki do budyniu o smaku waniliowym
  • 12 szt. papierowych foremek

Testowała

Tatiana – mam 32latka. Moda, uroda i gotowanie są moimi pasjami. Uwielbiam czytać i pisać, interesuje się fotografią i sztuką. Uwielbiam testować nowości, a potem dzielić się swoimi doświadczeniami z innymi,ciesze się, gdy komuś mogę pomóc w dokonaniu właściwego wyboru. Mam skórę mieszaną, więc używam kosmetyków bardzo różnych, także zaczynam swoją przygodę z kosmetykami Anti-Aging, ponieważ uważam, że lepiej zapobiegać… Co do kolorowych kosmetyków – makijaż uwielbiam i choć nie jestem wizażystką, dość dobrze mi to idzie – uwielbiam tusze – mój kosmetyk wszech czasów, oraz puder, róż i cienie, lakiery do paznokci. Do testowania i recenzji podchodzę z dużą odpowiedzialnością i sumiennością – jeśli w coś się angażuję to tylko na całe 100, a nawet 120%. Zawsze starannie śledzę wszystkie nowości na rynku,w tym kosmetyczne – lubię być na bieżąco. Jak każda kobieta, pragnę pięknie wyglądać, uważam, że dzięki starannie dobranym kosmetykom, właściwej pielęgnacji, zdrowemu odżywianiu i dobrze dopasowanym ubraniom wyglądamy zjawiskowo i pięknie, bez względu na wiek i rozmiar. Oczywiście zawsze należy pamiętać o optymizmie i uśmiechu na twarzy. Kobiety są zmienne, ale też wierne swoim ideałom. http://naturalnaja.blogspot.com/
Prowadzi bloga: http://qulinarnepasje.blogspot.com