Aromatyczne zupy

22 marca 2010,
dodał: brylancik74
Artykuł zewnętrzny

Aby zupa np fasolowa, ziemniaczana bądź  jarzynowa była aromatyczna, przesmaż na oliwie  jarzyny z wyjątkiem grochu i ziemniaków i dopiero podsmażone dodaj do  gotującej się zupy .

Starsze kury są bardziej aromatyczne . Nie przykrywaj też gotującego się rosołu, kostki rosołowe  dodaj zawsze tuż pod koniec gotowania.

Do zup warto dodawać  świeżą aromatyczną  zieleninę .



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...