Z czym nam się kojarzą jesienno-zimowe wieczory?
Mi z filiżanką / kubkiem gorącej, aromatycznej herbaty … popijanej przy dobrej lekturze, kominku i dodatkowym blasku świec.
Prosta i szybka w przygotowaniu, wystarczy do dzbanka wrzucić kilka torebek herbaty, 1 gwiazdkę anyżu i kawałek laski cynamonu, opcjonalnie miód lub cukier :)
Jeżeli używamy miodu, należy pamiętać, aby nie zalać go wrzącą wodą (straciłby wtedy swoje cenne właściwości).
Użyłam przypraw Kamis, które otrzymałam do przetestowania w ramach współpracy z portalem Uroda i Zdrowie.
Cynamon:
Cynamon dodatkowo oprócz blistra, zapakowany jest w plastikowej, zakręcanej rurce.
Znajdują się w niej 2 kawałki kory cynamonu:
Anyż podobnie jak cynamon, znajduje się także w dodatkowym, plastikowym opakowaniu.
W którym są 4 gwiazdki:
Obie przyprawy są bardzo aromatyczne.
Polecam zarówno do herbaty jak i kawy, czy innych potraw, deserów itp.
Testowała:
Agnieszka – blog założyłam niedawno, aby dzielić się moimi spostrzeżeniami na temat kosmetyków kolorowych, pielęgnacyjnych i perfum (bez których nie wyobrażam sobie życia. Nic tak nie poprawia mi humoru jak kilka kropel dobrych perfum, staranny makijaż i wypielęgnowana skóra. Na blogu staram się zamieszczać informacje, o których sama chciałabym się dowiedzieć przed zakupem danego produktu. Adres mojego bloga, na który bardzo zapraszam: kolorowoipachnaco.blogspot.com nick: alieneczka