Włosi – mistrzowie kulinarni nie wyobrażają sobie posiłku bez „antipasti”. Tradycyjna włoska przekąska, to tradycyjnie włoskie wędliny, krokieciki, kulki mięsne, szeroki wybór oliwek, karczochów, suszonych pomidorów. Nieodłącznym elementem tej uczty są również chrupiące Grissini. Grissini, czyli włoskie paluszki, wywodzą się z Piemontu- regionu położonego z w północnej części Włoch, którego stolicą jest Turyn.
Piemontczycy pozostają wierni swojej tradycji kulinarnej. Region słynie z takich dań jak Vitello Tonato czy serowa Fonduta i rozpoznawalnych na całym świecie win Barolo czy Barbaresco.
Grissini to rodzaj pieczywa, na bazie mąki pszennej, formowany w długie paluszki. Dodatkowo można posypać je solą morką, sezamem lub makiem. Idealnie pasują do wędlin, sera czy dipów. Świetne na szybką przekąskę w pracy , spotkanie z przyjaciółmi przy grillu lub większą imprezę.
Grissi Roberto to lider na włoskim rynku. Doskonała jakość (produkt nie zawiera tłuszczów uwodornionych), jest wyjątkowo delikatny w smaku a razem chrupiący.
www.northcoast.com.pl