Algi morskie

8 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sproszkowane algi morskie to najczystsze i najlepiej przyswajalne białko roślinne, niesłychanie bogate źródło składników odżywczych, również najbogatsze roślinne źródło ważnych dla życia witamin B, B1, B12 oraz A, D, E, K. Dla przykładu: 1g spiruliny odpowiada w przybliżeniu porcji 1kg różnych warzyw, zawartość w spirulinie karotenu jest 14 razy większa niż w marchwi, a zawartość żelaza 25 razy wyższa alginiż w szpinaku. Spirulina zawiera wszystkie podstawowe minerały, pierwiastki, sole mineralne i enzymy, których organizm sam nie jest w stanie wyprodukować. Spirulina jako produkt całkowicie naturalny pomaga walczyć z wieloma schorzeniami, np. z chorobą wieńcową, anemią, cukrzycą, schorzeniami wątroby, nadkwasotą, otyłością. Dawka dzienna to tylko 5g!!! Dodaje się do wybranej ciepłej lub zimnej potrawy, np. do sosów, jogurtów i zup.
Można wykonać z niej fantastyczną maseczkę: 1/3 torebki, 100 ml wody i sok z cytryny – cudownie wygładza i ujędrnia skórę. Opakowanie zawiera 25g.

Algi możesz zakupić na lifemenu.pl