„Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów” – nowość!

31 sierpnia 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów. Starożytna mądrość we współczesnej kuchni

Według ajurwedy każdy człowiek w momencie poczęcia otrzymuje indywidualny zestaw dosz, które określają charakter, wygląd, przemianę materii oraz właściwy sposób odżywiania. Ta książka nie tylko pozwoli Ci zdiagnozować własne dosze, ale i przygotować najlepsze dla nich, tanie i smaczne posiłki. Nowa odsłona zdrowia!

Starożytna wiedza dla współczesnego człowieka
Ajurweda to opracowany już w starożytności system medycyny indyjskiej. Podchodzi ona do zdrowia człowieka w sposób holistyczny i zajmuje się stanem fizycznym, psychicznym i duchowym. Została uznana przez Światową Organizację Zdrowia, a z roku na rok rośnie liczba pasjonatów tej techniki na całym świecie. Większość z nich wprowadza ajurwedę przez to, co ląduje na ich talerzach. Teraz i Ty możesz do nich dołączyć.

Czy można stosować ajurwedę w Polsce?
Ta książka udowadnia, że tak. Prezentuje bowiem europejskie zamienniki dla różnych składników stosowanych w ajurwedzie. Są one łatwo dostępne, tanie i pozwalają przywrócić równowagę w organizmie, nadając potrawom niepowtarzalny smak. Znajdziesz tu również niepublikowane nigdzie indziej przepisy na napoje, śniadania, przystawki, zupy, dania główne, desery i przekąski, które zachwycą całą Twoją rodzinę.

Jak dostosować ajurwedę do swoich potrzeb?
Porady Autorki pozwolą Ci uzyskać wgląd w naukę płynącą ze starożytnej wiedzy hinduskich mędrców i poznać zasady ajurwedyjskiego odżywiania. Wykonasz krótki test, dzięki któremu dowiesz się, jaką doszą jesteś, a także jaki jest Twój typ budowy i odżywiania. Każda istota przy swoim poczęciu otrzymuje swój indywidualny zestaw dosz, który określa jej charakter, wygląd, przemianę materii, sposób zachowania i wiele innych rzeczy. Człowiek cieszy się zdrowiem, kiedy trzy dosze znajdują się w równowadze. Można to osiągnąć poprzez zbilansowany, ajurwedyjski styl życia i codzienne rytuały, a także dzięki odżywianiu dopasowanemu do typu ciała. Dzięki tej wiedzy dowiesz się, które pokarmy oraz produkty będą wpływały na Ciebie najlepiej, a które najgorzej.

Autorka poznała ajurwedę od podszewki
Katharina E. Weyland mieszka na Sri Lance. Jest certyfikowanym coachem zajmującym się zdrowym odżywianiem, a od wielu lat zajmuje się nauką płynącą z indyjskiej wiedzy, która stanowi uzupełnienie do zachodniego doradztwa żywieniowego. Z jej ugruntowanej wiedzy i bogatego doświadczenia narodził się unikalny styl ajurwedy, który opiera się na prostocie i skuteczności.

Nowa odsłona zdrowia!

Polecamy jako patron medialny – książka jest dostępna TUTAJ






FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...