„Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów” – nowość! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

„Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów” – nowość!

31 sierpnia 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów. Starożytna mądrość we współczesnej kuchni

Według ajurwedy każdy człowiek w momencie poczęcia otrzymuje indywidualny zestaw dosz, które określają charakter, wygląd, przemianę materii oraz właściwy sposób odżywiania. Ta książka nie tylko pozwoli Ci zdiagnozować własne dosze, ale i przygotować najlepsze dla nich, tanie i smaczne posiłki. Nowa odsłona zdrowia!

Starożytna wiedza dla współczesnego człowieka
Ajurweda to opracowany już w starożytności system medycyny indyjskiej. Podchodzi ona do zdrowia człowieka w sposób holistyczny i zajmuje się stanem fizycznym, psychicznym i duchowym. Została uznana przez Światową Organizację Zdrowia, a z roku na rok rośnie liczba pasjonatów tej techniki na całym świecie. Większość z nich wprowadza ajurwedę przez to, co ląduje na ich talerzach. Teraz i Ty możesz do nich dołączyć.

Czy można stosować ajurwedę w Polsce?
Ta książka udowadnia, że tak. Prezentuje bowiem europejskie zamienniki dla różnych składników stosowanych w ajurwedzie. Są one łatwo dostępne, tanie i pozwalają przywrócić równowagę w organizmie, nadając potrawom niepowtarzalny smak. Znajdziesz tu również niepublikowane nigdzie indziej przepisy na napoje, śniadania, przystawki, zupy, dania główne, desery i przekąski, które zachwycą całą Twoją rodzinę.

Jak dostosować ajurwedę do swoich potrzeb?
Porady Autorki pozwolą Ci uzyskać wgląd w naukę płynącą ze starożytnej wiedzy hinduskich mędrców i poznać zasady ajurwedyjskiego odżywiania. Wykonasz krótki test, dzięki któremu dowiesz się, jaką doszą jesteś, a także jaki jest Twój typ budowy i odżywiania. Każda istota przy swoim poczęciu otrzymuje swój indywidualny zestaw dosz, który określa jej charakter, wygląd, przemianę materii, sposób zachowania i wiele innych rzeczy. Człowiek cieszy się zdrowiem, kiedy trzy dosze znajdują się w równowadze. Można to osiągnąć poprzez zbilansowany, ajurwedyjski styl życia i codzienne rytuały, a także dzięki odżywianiu dopasowanemu do typu ciała. Dzięki tej wiedzy dowiesz się, które pokarmy oraz produkty będą wpływały na Ciebie najlepiej, a które najgorzej.

Autorka poznała ajurwedę od podszewki
Katharina E. Weyland mieszka na Sri Lance. Jest certyfikowanym coachem zajmującym się zdrowym odżywianiem, a od wielu lat zajmuje się nauką płynącą z indyjskiej wiedzy, która stanowi uzupełnienie do zachodniego doradztwa żywieniowego. Z jej ugruntowanej wiedzy i bogatego doświadczenia narodził się unikalny styl ajurwedy, który opiera się na prostocie i skuteczności.

Nowa odsłona zdrowia!

Polecamy jako patron medialny – książka jest dostępna TUTAJ






Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

mydło antybakteryjne
Mydło w płynie antybakteryjne eliminuje z powierzchni dłoni bakterie przyczyniające się do rozwoju infekcji....
odkładanie spraw na jutro
Ja nigdy nie odkładam niczego na później,na tzw.jutro. Co mam zrobić dziś to robię...
Nie pieczenie, nie gotowanie, a... …
Ostatnio, ze względu na walory smakowe, a także odżywcze, uznawana jest za jeden z...
Wszystko o mężczyznach!
Mój mąż chociaż ma 43 lata to jest już prawie siwy na głowie...