Sledzie

6 listopada 2009,
dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Składniki
Filety z matjasa
kilka ogorkow konserwowych
2 duze cebule
szkl ketchupu pikantnego
2 lyzeczki musztardy
szklanka oliwy
troszke cukru
pieprz
czosnek 2-3 zabki
natka pietruszki

Filety pokroic w male kawalki, jesli kupilismy solone trzeba je pierw namoczyc.Z ketchupu, musztardy, oliwy srobic „sos” dorzucic do niego pokrojone w slupki ogorki ze skorka, cebule pokrojona w piorka oraz zmiazdzony czosnek.Doprawic do smaku pieprzem ew cukrem.Pod koniec dorzucic posiekana natke pietruszki.Wymieszac z filetami i pozostawic w lodowce przez noc by sie „przegryzlo”.

P.S.Mozna dodac do calosci papryke czerwona swieza lub konserwowa.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...