Mój placek po węgiersku

14 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,7 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • mleko
  • mąka
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 1 kg łopatki wieprzowej lub karkówki
  • 1 duża cebula
  • 1 duża papryka
  • przyprawa do gulaszu, 2 ząbki czosnku, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, majeranek, oregano
  • olej do smażenia
  • 2 duże ząbki czosnku

Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem . Następnie do mięsa dodajemy pokrojona w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości. Ziemniaki rozdrobnić w blenderze wraz z cebulą. dodać jajka i mąkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać,Smażyć na patelni duże placki. Następnie na usmażone placki nakładać po dużej łyżce gulaszu i składać na pół. Na wierzch położyć kleks śmietany.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Mój placek po węgiersku

  1. avatar ewka_sak pisze:

    ale żeście narobili smaku!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...