Ryba z sosem salsa (okoń nilowy)

4 stycznia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatna rybka z ostrym smakiem salsy

Czas : 30 minut + marynowanie

Składniki :

  • 2 porcje filetów z okonia nilowego
  • olej słonecznikowy
  • 2 łyżki masła
  • sok z 2 cytryn
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 2 łyżki sosu salsa ( gotowy Winiar )
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól
  • mąka do oprószenia

Zmieszać sok z cytryn z olejem  ( 2 łyżki ), szczyptą soli, pieprzu, sosem salsa, miodem i zalać marynatą filety. Zostawić  na godzinę w marynacie. Osuszyć dokładnie .

Rozgrzać na patelni olej z masłem .Filety oprószyć mąką. Kłaść rybę  na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni. Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano. Zdjąć rybę z patelni a na tłuszcz wlać trochę marynaty- zagotować.

file1294128093



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz