Farfalle (kokardki) z boczkiem: szybka kolacja

28 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 30 dag wędzonego chudego boczku lub kiełbasy
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki  śmietany 22 %
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • opakowanie makaronu kokardki
  • sól, pieprz

Boczek pokroić w małą kostkę, na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Włożyć boczek i kilka minut smażyć mieszając. Obraną cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Na drugiej patelni przesmażyć na krótko cebulę i czosnek, gdy się zeszklą połączyć z boczkiem, wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać śmietanę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę. Ugotowany makaron dodaj na patelnię z boczkiem i od razu podawaj gorące danie.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz