Zawijańce

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 plastry schabu bez kości (o grubości ok. 1 cm każdy)

4 plastry salami z pieprzem

1 jajko

50 ml mleka

½ łyżeczki wegety

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka mąki

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Wykonanie:

Plastry schabu cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron wegetą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po 2 plasterki salami i zwijamy ciasno w rulon.

Jajko rozkłócimy z mlekiem, odrobiną wegety i pieprzu.

Roladki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

file1256829283



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zawijańce

  1. avatar Gość pisze:

    Robię zawijańce dla gości, czy zamiast salami może być np. szynka?

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...