Zawijańce

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 plastry schabu bez kości (o grubości ok. 1 cm każdy)

4 plastry salami z pieprzem

1 jajko

50 ml mleka

½ łyżeczki wegety

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka mąki

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Wykonanie:

Plastry schabu cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron wegetą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po 2 plasterki salami i zwijamy ciasno w rulon.

Jajko rozkłócimy z mlekiem, odrobiną wegety i pieprzu.

Roladki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

file1256829283



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zawijańce

  1. avatar Gość pisze:

    Robię zawijańce dla gości, czy zamiast salami może być np. szynka?

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...