Bananowiec

1 grudnia 2010, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Składniki

Biszkopt:

  • 4 jajka,
  • 4 łyżki cukru,
  • 4 łyżki mąki,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • Masa:,
  • kostka masła,
  • 10 dag margaryny,
  • 1 kg bananów,
  • 2 galaretki wiśniowe Delecta,
  • Pianka:,
  • śnieżka , mleko 200 ml,
  • galaretka (dowolna ),
  • na góre 2 galaretki zielone Delecta i 3 banany,

Biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka – ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
Masa bananowa: masło i margarynę utrzeć do białości , obrane banany rozdusić widelcem na papkę dodać do masła i ucierać , galaretki rozpuścić w szklance wody, wlać zimną do masy i ucierać do powstania jednolitej masy. mase wyłożyć na biszkopt.
Śnieżkę ubić z mlekiem , dodać zimną galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody . ubijać i wlać tężejącą na masę bananowa
Po zastygnięciu pianki kroimy banany i układamy je na wierzchu , i zalewamy galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody (tężejącą)

file1291218763



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz