Udka ze śliwką

27 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • udka z kurczaka 10 szt
  • śliwka kalifornijska 1 opakowanie
  • dowolne przyprawy np. do kurczaka, czosnek, papryka

Z udek usuwamy kość, nadziewamy śliwką i zszywamy z obu stron. Posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie pieczemy około 45 minut. Podajemy na ciepło np. z ryżem lub na zimno jako wędlinę pokrojoną na półmisek.

file1290887557



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...