Czy krówki mają gluten? Czy są bezpieczne dla osób z celiakią?
Krówki to niezwykle smaczne słodycze, które są uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Osoby z cieliakią często zastanawiają się nad tym, czy mogą sięgać po takie produkty bez obaw o swoje zdrowie. Sprawdźmy zatem, czy krówki mają gluten i czy są bezpieczne dla osób chorujących na nietolerancję glutenu! Co warto wiedzieć o tych słodyczach?
Gdzie kupić krówki?
Poszukując pysznych słodyczy dla siebie i bliskich, warto postawić na krówki na zamówienie. Sklep Twoje Krówki zapewnia niezwykle szeroki asortyment, atrakcyjne ceny i wyjątkowy smak tych popularnych cukierków! Dzięki temu bez wychodzenia z domu zamówimy ulubione krówki dla siebie i całej rodziny, ciesząc się ich doskonałymi smakami każdego dnia.
Krówki – czy zawierają gluten?
Na gluten muszą szczególnie uważać osoby z celiakią, które zazwyczaj mają specjalną dietę. Czym jest gluten? Najłatwiej mówiąc, jest to białko naturalnie występujące w licznych zbożach. Po połączeniu z wilgocią powstaje lepka ciecz, dlatego gluten stanowi składnik wielu potraw i żywności. Znajdziemy go między innymi w kaszach, pieczywie, przetworzonych produktach spożywczych i wypiekach różnego rodzaju. Czy krówki zawierają gluten?
Trzeba wiedzieć, że niektóre słodycze sklepowe mają w składzie to białko. Koniecznie sprawdźmy etykietę przed zakupem, gdyż pomimo prostego składu może się zdarzyć, że krówki zawierają śladowe ilości słodyczy. Zazwyczaj dotyczy to fabryk produkujących krówki, które dodatkowo oferują klientom także inne artykuły spożywcze ze zbożami. Nie zapominajmy o tym, że pyszne krówki są produkowane głównie z masła, cukru i mleka!
Produkty bez glutenu
Istnieje pewna grupa osób na świecie, która nie toleruje glutenu. Po zjedzeniu potraw z tym składnikiem, osoby z celiakią borykają się przykładowo z biegunką, bólem brzucha, pokrzywką i innymi przykrymi dolegliwościami. To wskazuje, że należy unikać produktów z glutenem. W jakich produktach nie znajdziemy się tego rodzaju białka? Wolne od glutenu są głównie: orzechy, oleje, kukurydza, ryż, owoce i warzywa, nabiał, gryka, jaja, ryby i owoce morze.
Bezglutenowe krówki
Jeśli nasz organizm nie toleruje glutenu, a bardzo lubimy słodycze – nic straconego! Z pomocą przychodzą smaczne krówki bezglutenowe, które można z łatwością zamówić w sklepie Twoje Krówki. Z pewnością każda osoba chorująca na celiakię wie doskonale, że musi starannie dobierać produkty, wolne od składników pochodzenia zbożowego. Wystarczy dokładnie przestudiować etykietę cukierków, aby dowiedzieć się także tego, jakie inne alergeny tutaj znajdziemy.
Warto podkreślić, że bezglutenowe krówki nie zawierają w składzie wspomnianego białka, dlatego są całkowicie bezpieczne dla osób z celiakią. Nie ma mowy o występowaniu niepożądanych reakcji organizmu, dzięki czemu zachowamy zdrowie i dobre samopoczucie po spożyciu pysznych cukierków. Produkty te są robione ręcznie, co dodatkowo wpływa na ich wyśmienity smak i radość z pałaszowania cukierków!
Sklep z krówkami
Jak już wiemy, osoby z celiakią nie muszą rezygnować z zakupu ulubionych krówek. Można je z powodzeniem zamówić w sklepie Twoje Krówki, który oferuje szeroki wybór wśród wielu unikalnych propozycji. Godne uwagi są przykładowo krówki na maśle o prostym składzie, które rozpływają się w ustach. To kremowe cukierki bez oleju palmowego, stworzone między innymi z masła, mleka, cukru, śmietany oraz aromatów. Ciągnąca krówka zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza!
Sprawdzony sklep z krówkami to miejsce idealne dla każdego, kto poszukuje smacznych i bezglutenowych słodyczy. W ofercie znajdziemy również wegańskie krówki na mleczku kokosowym, stworzone ze starannie wyselekcjonowanych składników. Jeśli chcemy zaskoczyć naszych gości pysznym dodatkiem do kawy, wybierzmy krówki w wielu smakach, zgodnie ze swoim gustem.
Podsumowując, warto zauważyć, że krówki bezglutenowe są dobrym wyborem dla każdego miłośnika słodyczy. W internetowym sklepie kupimy różnorodne produkty tego typu, w dowolnych ilościach i odpowiednie także dla osób z celiakią.