Sałatka pieczarkowa ze śmietaną

6 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg pieczarek (świeże)
500-700 g śmietany 12%
200 g przypraw (sól, pieprz, bazylia, czosnek suszony, cebula suszona)
150 g żółtego sera
pietruszka
zielony słonecznik
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, smażyć na oleju słonecznikowym 7-10 min., doprawić solą i pieprzem, dodać przyprawy do smaku. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i dusić pod pokrywką 10 min. Pieczarki zdjąć z ognia i posypać serem, poczekać, aż ser się stopi. Posiekać świeże zioła i posypać po wierzchu. Umieścić na talerzu z liśćmi sałaty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺