Modne ostatnio finger food obejmuje wszystkie przekąski, które możemy jeść bez użycia sztućców. Najlepiej palcami lub małym widelczykiem. Stale zyskują sobie zwolenników, bo kiedy zapraszamy do siebie znajomych, nie chcemy spędzać kilku godzin w kuchni, tylko w ich towarzystwie. Dlatego serwujemy małe przekąski, takie jak sery, oliwki, skrzydełka, miniaturowe tarty, tortille, pierożki i małe kanapeczki. Do tego sałatka, wino i gotowe!
Królowa na widelcu
Oliwki królewskie marki Bulerias to najwyższej jakości owoce najszlachetniejszej odmiany drzew oliwnych. Ta odmiana charakteryzuje się pokaźnymi rozmiarami owoców i doskonałym smakiem. Są duże, mięsiste o pełnym aromacie południowego słońca Hiszpanii. Marka Bulerias proponuje dwa rodzaje oliwek królewskich – drylowane i nadziewane pastą paprykową.
Magia zmysłów
Oliwki królewskie marki Bulerias to produkt najwyższej klasy. Oliwki intensywnie działają na zmysły. Charakterystyczna zielona barwa i królewski rozmiar oliwek zachęcają do ich spróbowania. Podobnie, jak delikatny, kuszący aromat. Kiedy ulegamy pokusie, odkrywamy ich niezwykłe walory – subtelny smak przełamany szczyptą goryczki.
Kto zje ostatnią oliwkę?
Z uwagi na efektowny wygląd, oliwki królewskie marki Bulerias doskonale prezentują się na paterze z przekąskami. Wspaniale podkreślają smak wina i drinków z martini. Duże oliwki królewskie można nadziewać serami: kozim lub pleśniowym z dodatkiem orzechów. Oliwki świetnie sprawdzą się także jako składnik sałatek, pizzy lub sosów do makaronów.
Cena:
Oliwki królewskie hiszpańskie drylowane Bulerias (340 g): 8,49zł
Oliwki królewskie hiszpańskie nadziewane pastą paprykową Bulerias (340 g): 8,49zł
Zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej: www.bulerias.com.pl