Zdrowe gotowanie dzięki nowoczesnym naczyniom

29 grudnia 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

To co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie oraz wygląd. Warto więc zadbać o to, by posiłki, które przyrządzamy dla siebie i bliskich nam osób nie tylko smakowały wybornie, ale również dostarczały niezbędnych witamin, mikroelementów i składników odżywczych. Wbrew pozorom, nie musi to być trudne.

Nie tylko jakość składników

Kiedy myślimy o tym, co warto zrobić by gotować zdrowo i pysznie zazwyczaj dochodzimy do wniosku, że trzeba jedynie wybierać wartościowe produkty, wśród których dominować będą owoce i warzywa. Jest to poniekąd krok w dobrą stronę, ponieważ od jakości składników, z których przygotowujemy posiłek zależy bardzo wiele. Warto mieć jednak świadomość, że staranne wybieranie produktów może nie wystarczyć. Dlaczego?

To bardzo proste – w tradycyjnej polskiej kuchni zakorzenionych jest wiele sposobów przygotowywania posiłków, które sprawiają, że jedzenie staje się mniej wartościowe. Smażenie na głębokim tłuszczu, które sprawia, że dania są znacznie bardziej kaloryczne czy gotowanie w wodzie, które wypłukuje z warzyw witaminy i cenne minerały to tylko niektóre z nich. Właśnie dlatego, jeśli zależy nam na tym, by jeść zdrowo i z korzyścią dla organizmu powinniśmy przygotowywać dania w nieco inny sposób. Pomóc nam mogą w tym cieszące się dobrą opinią garnki Philipiak.

Zdrowe i proste gotowanie

Każdy, kto choć raz próbował ugotować warzywa na parze korzystając z tradycyjnych garnków, wie dobrze, że nie jest to łatwe zadanie. Nic więc dziwnego, że zapotrzebowanie na garnki, które nam to ułatwią rośnie. Na szczęście, na naszym rynku działają firmy, które potrafią wyjść na przeciw potrzebom swoich klientów. Jedną z nich jest właśnie wspomniana już marka Philipiak.

Czym wyróżniają się garnki i naczynia tego producenta? Jest kilka czynników, które sprawiają, że opinie o marce Philipiak są tak pozytywne. Przede wszystkim jest to wysoka jakość materiałów, z których zostają wykonane produkty tej marki. Szlachetna stal nierdzewna nie wpływa na smak potraw oraz nie wymaga od nas używania dużej ilości tłuszczu – co sprawia, że potrawy są nie tylko smaczne i aromatyczne, ale również mniej tuczące. A to jak wiemy dla wielu osób ma ogromne znaczenie.

Co więcej, naczynia i garnki marki Philipiak są nowoczesne i funkcjonalne. Ich budowa pozwala nam gotować na parze jednocześnie kilka różnych produktów. Wystarczy jedynie ustawić garnki na sobie. Taki sposób gotowania np. warzyw sprawia, że nie tracą one swojego koloru, aromatu oraz cennych składników odżywczych.

Podsumowując, jeśli marzymy o tym by jeść zdrowo, lekko i do tego smacznie warto zastanowić się, czy znajdujemy w naszej kuchni odpowiednie wyposażenie. Wiele osób przekonało się już, że nowoczesne naczynia do gotowania na parze czy smażenia bez tłuszczu znacznie ułatwiają przygotowywanie codziennych posiłków i pozytywnie wpływają nie tylko na ich właściwości odżywcze, ale również na walory smakowe.