ŚWIĄTECZNY PRZEDMIOT KULINARNEGO POŻĄDANIA 2016!
„Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI“ to przełomowa książka kulinarna – 39 życiorysów Restauratorów, prawie 100 sekretnych przepisów i więcej niż 250 pięknych zdjęć na ponad 300 stronach w twardej oprawie. Ze wstępem Macieja Nowaka o historii polskich Restauracji! Dostępna już teraz na restaurantweek.pl!
Polska scena restauracyjna rozkwitła. W ciągu zaledwie dwóch lat w Festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week (www.restaurantweek.pl) wzięło udział prawie ćwierć miliona gości i ponad 500 restauracji w ponad 20 polskich miastach. Festiwal na trwałe wpisał się już w życie towarzyskie i kulinarne kraju. Nadszedł więc czas na pierwszą taką publikację z – dotąd owianymi tajemnicą – przepisami najlepszych polskich kuchni i ich twórców. To nie tylko pierwszy tak szeroki dostęp do sekretów flagowych dań najlepszych restauracji, ale także pierwszy tak rozbudowany portret polskiego restauratorstwa. Książka, obok przepisów, zawiera bowiem także 39 wyjątkowych biografii restauratorów.
„Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI” to zaproszenie do zamkniętego dotąd świata. Książka odkrywa przed czytelnikiem kulinarne tajemnice najlepszych polskich restauracji i prowadzi go za zamknięte dla publiczności drzwi kuchni. W tym pięknie wydanym albumie szefowie kuchni nie tylko pokazują swoją pracę, ale też dzielą się niepublikowanymi dotąd przepisami na flagowe dania. Restauratorzy natomiast zdradzają tajemnice gościnności, która przynosi im sukces i sławę. To zbiór przepisów, rad, wskazówek i anegdot, okraszony pięknymi zdjęciami i inspirującym wstępem Macieja Nowaka.
W tym premierowym wydaniu każdy znajdzie coś dla siebie. To niebanalny i użyteczny prezent dla każdego, kto interesuje się kuchnią, kulinarnymi podróżami, smakami, aromatami, zapachami. Artystyczna jakość publikacji sprawia do tego, że książka będzie ozdobą każdej polskiej kuchni.
„Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI” to:
– Szansa na wprowadzenie do domowej kuchni restauracyjnej jakości.
– Przepisy na gwiazdorskie dania z najlepszych restauracji.
– Przełomowe biografie restauratorów i wyjątkowy reportaż zza zamkniętych drzwi kuchni.
– 39 Restauracji, prawie 100 sekretnych wskazówek i przepisów, więcej niż 250 pięknych zdjęć Igora Haloszki na ponad 300 stronach w twardej oprawie.
– Wstęp Macieja Nowaka o rozkwicie polskiej sceny restauracyjnej.
– Premierowe kolekcjonerskie wydanie.
– Album, który będzie ozdobą każdego domu!
Książka dostępna jest w specjalnej ofercie na www.restaurantweek.pl (drugi egzemplarz 49 zł!) oraz w najlepszych księgarniach i podczas przedświątecznych targów w całej Polsce!
Do zobaczenia przy stole!