Odpornościowy i pielęgnacyjny strzał w dziesiątkę!
Zima to taka pora, w której trzeba dbać o zdrowie. Pogodowe zawirowania z chłodem i niskimi temperaturami wzmagają nasz apetyt. Chce się wtedy jeść treściwiej. Należy zatem gotować tak, by było nie tylko smacznie, ale i zdrowo. Zabezpieczy to naszą skórę i przyczyni się do jej pielęgnacji od wewnątrz.
Wiadomo nie od dziś, że to co serwujemy sobie do jedzenia w szybki sposób odzwierciedla nie tylko naszą sylwetkę, ale również wygląd naszej skóry. Dlatego dzisiaj Magda Grzegorczyk dla DermoTV przygotowała propozycje obiadu z dwóch dań, który nie tylko ma właściwości rozgrzewające, ale zawiera wiele pełnowartościowych i dobrych składników dla naszej sylwetki, naszego zdrowia i naszego pięknego wyglądu skóry.
Pierwsze danie to proponowana zupa pomidorowa z chilli i bazylią.
To szybkie i proste danie do wykonania, a bonus w postaci składników użytych w zupie ma wiele bogactwa i dobrych wartości.
Bazylia upiększa wygląd cery i poprawia układ odpornościowy, a także korzystnie wpływa na układ trawienny. Papryczka chilli natomiast to szybki sposób na rozgrzanie, a zawarta w niej kapsaicyna sprawia, że nasz hormon szczęścia jest wysoki.
Druga propozycja to zielone naleśniki z twarożkiem. Są one uniwersalną propozycją, bo można je przyrządzić zarówno na słodko, jak i na wytrawnie.
Króluje tu szpinak, a to nic innego, jak bomba żelazowa. Występujący w nim beat-karoten posiada właściwości odmładzające. No i czas na farsz. Sam twaróg jest bardzo zdrowym pomysłem, “ponieważ to nic innego jak najbardziej pełnowartościowe i łatwo strawnie przyswajalnego białka Znajdujący się w serze kolagen przyczynia się do naturalnego rusztowania jędrności i napięcia skóry” mówi Magda widzom kanału DermoTV .
Po więcej informacji i przepisy na prezentowane dania zapraszamy na film:
https://www.youtube.com/watch?v=x3Z58aQP-aA&feature=youtu.be