Dorodna, soczysta i pachnąca wiśnia jest jednym z najbardziej swojskich, polskich owoców. Marka „Rolnik” proponuje konsumentom wiśnie drylowane w słoiku, wpisujące się w nurt tradycyjnej polskiej kuchni. Ten naturalny produkt to 720 ml soczystych wiśni, skąpanych w lekkiej zalewie, bez konserwantów. Naturalny smak i wyjątkowe wartości odżywcze wiśnie zawdzięczją starannemu procesowi produkcyjnemu. Owoce pochodzą z polskich sadów, gdzie powoli dojrzewają w słońcu, nabierając koloru i aromatu. Duży słoik wiśni drylowanych „Rolnik” to produkt rodzinny i wydajny.
Wiśnie drylowane „Rolnik” są niezastąpionym składnikiem ciast, rogalików, deserów, tortów szwarcwaldzkich. Owocową zalewę możemy wykorzystać jako kompot, a wyjęte bezpośrednio ze słoika owoce jako przekąskę. Wiśnie świetnie sprawdza się tez jako dodatek do makaronów, ryżu a także zup owocowych. Na etykiecie producent każdorazowo podaje pełną tabelę z wartościami odżywczymi produktu.
Jeśli chcemy zaskoczyć domowników czymś wyjątkowym, zaserwujmy wiśnie do naleśników, gofrów czy biszkoptów. Będą apetycznie wyglądały na tle białej polewy ze śmietany lub jogurtu przyozdobionej dużymi i mięsistymi kawałkami wiśni, oprószanych odrobiną cukru trzcinowego lub wiórkami czekolady……..Nawet z najbardziej powszedniego deseru uczynią małe dzieło sztuki kulinarnej.
„Bo najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny”…
Wiśnie to nie tylko świeży smak, ale także wartości odżywcze – wiśnie zawierają dużo witaminy A i C oraz są doskonałym źródłem żelaza, błonnika i pektyn. Wiśniowy to drugi, po truskawkowym, najpopularniejszy smak owocowych przetworów w Polsce. Wiśnie smakują wszystkim, wyrazistość smaku zachwyca dorosłych, najmłodsi cenią kolor i wyjątkowo sympatyczny wygląd wisienek.
Amerykański placek z wiśniam z przepisu Marthy Stuart:
Składniki:
6 jajek,
3 szklanki mąki,
1,5 szklanki cukru,
1 szklanka oleju, 1,5 łyżeczki cynamonu,
1,5 łyżeczki sody,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
500gram odsączonych wiśni drylowanych,
1 szklanka rodzynek lub orzechów
Wykonanie:
1. Ubić pianę z białek.
2. Dodać cukier, żółtka, zmiksować.
3. Dodać cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
4. Dodać mąkę na zmianę z olejem i wszystko ostatecznie wymieszać.
5. Pokruszyć orzechy lub sparzyć rodzynki i dodać do ciasta, zmiksować.
6. Odsączone wiśnie Rolnik dodać do ciasta. Wszystko wymieszać łyżką.
Piec w temperaturze około 200 st. przez 30-40 min. Sprawdzić wykałaczką na środku, czy już jest upieczone
Sugerowana cena detaliczna:
„Rolnik” Wiśnie drylowane (720 ml): 6 zł
Produkt dostępny w sklepach na terenie całego kraju.
Więcej informacji na: www.rolnik.pl