dr Susan Brown, Larry Triveri Jr: „Przewodnik odkwaszania organizmu”
Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Niektóre potrawy zakwaszają organizm, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy. Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu. Alfabetyczny spis produktów i potraw umożliwi Ci określenie, które pokarmy są kwasowe, a które zasadowe i dzięki temu z łatwością skomponujesz zdrowe posiłki. Odkryjesz też sposoby szybkiego odkwaszania organizmu i pozbędziesz się dręczących Cię dolegliwości. Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób
Polecamy jako patron medialny tej książki!