Grillowana cykoria w sosie jeżynowym

13 sierpnia 2015,
dodał: paulina2157
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 sztuki cykoria
  • 3/4 szklanki jeżyny
  • 2-3 łyżki sok z cytryny
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • cukier do smaku
  • sól do smaku

Przygotowanie:
Cykorię opłukać i przeciąć na połowę po długości. Usmażyć lub grillować.  Jeżyny opłukać, wycisnąć sok z cytryny połączyć z jeżynami. Rozgnieść jeżyny widelcem dodać ocet balsamiczny . Doprawić do smaku cukrem. Cykorię można lekko posolić i polać sosem.

file1403254212



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.