Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
truskawki – 1 garść (ok. 6-7 szt)
brzoskwinia – 1 szt
tarte orzechy – 1 łyżeczka
płatki migdałów – 1 łyżeczka
wanilia – 1 łyżeczka
Brzoskwinię myjemy i wyjmujemy z niej pestkę. Wkładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem ręcznym. Dzięki skórce ma takie fajne czerwone elementy. Przekładamy do szklanki. Posypujemy orzechami. Naczynie myjemy. Następnie oczyszczamy truskawki i wkładamy do naczynia (zostawiamy 2 szt) razem z wanilią. Blenderujemy. Przekładamy do szklanki. Posypujemy migdałami. Jedną truskawkę przekrawamy na pół i układamy na wierzchu. Drugą rozkrawamy, ale nie do końca i zaczepiamy na szklance. Bardzo efektownie się prezentuje!