Kacze udko

13 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki

*  rosół – bulion z kostki 1 szklanka
* udko kacze 1 szt
* masło 1 łyżeczka
* śmietana 1 łyżka
* wino czerwone wytrawne 50 ml
* cytryna 1 plasterek
* sól
* listek laurowy
* majeranek
* pieprz

Udko obsmażamy na maśle, na rumiano podlewamy rosołem i gotujemy na małym ogniu. Do gotowanego udka dodać listek. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie dolać wino i dusić, pilnować aby sos się nie wygotował w razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso będzie miękkie dodać plasterek cytryny i posypać majerankiem, chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę rozrobić z sosem dodać do udka.

file1268483420



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...