Aromatyczne święta z przyprawami Appetita

5 grudnia 2013, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Magia świąt: bliscy zgromadzeni przy wspólnym stole, zapach choinki, dźwięki uroczystych kolęd oraz smaki i zapachy znane od dziecka. Tradycyjna polska kuchnia jest istotnym elementem, budującym atmosferę Świąt Bożego Narodzenia. Skomponowane według sprawdzonych receptur, naturalne mieszanki przyprawowe z linii Gotujemy po polsku Appetita pomogą wykreować wyśmienite dania na świąteczny stół.

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć aromatycznej ryby i tradycyjnego bigosu. Tego dnia podaje się jego bezmięsną wersję, natomiast najczęściej serwowaną rybą jest karp. Ich właściwe przygotowanie ułatwią mieszanki z linii Gotujemy po polsku: Przyprawa do ryby oraz Przyprawa do bigosu po staropolsku.

Bigos to kwintesencja staropolskiej kuchni. Kiszona kapusta, wzbogacona aromatem leśnych grzybów i suszonych śliwek, podlewana winem i doprawiana ziołami, zachwyca niepowtarzalnym smakiem i zapachem. Wymaga jednak precyzyjnego doboru ziół i przypraw. Przyprawa do bigosu po staropolsku Appetita ułatwi jego właściwe przyrządzenie i nada mu aromatu jałowca, czosnku, gorczycy, kminku, majeranku oraz ziela angielskiego.

Przyprawa do ryby Appetita to mieszanka aromatycznych ziół i przypraw, które dodadzą smaku ulubionej rybie. Warto przyprawić ją na godzinę przed smażeniem lub duszeniem, aby cieszyć się pełnym smakiem, wzbogaconym bukietem ziół i przypraw.

Mieszanki przyprawowe Gotujemy po polsku Appetita to kompendium przyprawowe, niezastąpione w każdej kuchni. Produkty posiadają naturalne receptury, bez dodatku glutaminianu sodu. Na odwrocie opakowania każdej przyprawy znajduje się inspirujący przepis.

 

Producent: Jutrzenka Colian

Produkty: Przyprawa do ryby (20g), Przyprawa do bigosu po staropolsku(30g),

Cena: ok. 1, 35 zł

DoGyros_front_10%