Testujemy dania restauracji Madagaskar w Poznaniu!
W ramach akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów kulinarnych z Poznania i okolic. Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.
Restauracja przygotowała dla blogera zaproszenie na posiłek do 100 zł
Madagaskar Restaurant & Cafe
ul. Wielka 7, Poznań
tel 618 523 524
www.restauracjamadagaskar.pl
Naszą kartę dań komponujemy uwzględniając sezonowość produktów, tak aby nasze potrawy były zdrowe i dostarczały niezbędnych składników pokarmowych.
Szczególnie polecamy Specjały z Madagaskaru to zestaw pięciu dań serwowanych na jednym talerzu.
Hena Rita – oznacza sposób gotowania wołowiny, do momentu odparowania całości sosu. Powstają delikatne i kruche kawałeczki wołowiny z lekkim aromatem czosnku i pieprzu.
Pitipoa sy Henakisoa – duszona wieprzowina z grochem aromatyzowana pomidorkami i czosnkiem.
Kabaro au Cary – pikantne i wyraziste curry z białej fasoli
Akoho sy Voanio – kurczak w mleczku kokosowym z imbirem, czosnkiem i pomidorami.
Trondro Gasy – gotowana tilapia w sosie z pomidorów, cebuli, szpinaku i czerwonej pasty curry.
Całość dopełnia Sakay – ostry sos z papryczek chilli, czosnku i imbiru.
W naszej ofercie znajdą Państwo również dania kuchni polskiej.
Serdecznie zapraszamy