Zielony makaron

5 kwietnia 2013,
dodał: Linetka
Artykuł zewnętrzny

Dowolny makaron/polecam świderki/, cukinia, pęczek szpinaku,1-2 ząbki czosnku, śmietanka, parmezan, orzeszki pini /dowolnie/, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron al dente. Na oleju podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cukinię z czosnkiem. Dodać umyte liście szpinaku, chwilę mieszając aż zmiękną. Wlać śmietankę, wszystko przyprawić solą i pieprzem.Wrzucić ugotowany makaron i wymieszać, żeby porządnie oblepił sie sosem. Wyłożyć na talerze, posypać parmezanem i podprażonymi osobno orzeszkami pini lub ziarnami słonecznika.
Sztywne proporcje nie obowiązują. Mozna dowolnie zwiększyc ilość składników, szczególnie gdy lubimy więcej warzyw ,a mniej makaronu, lub gdy chcemy przygotować więcej porcji.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.