Browarki – chrupkie mięsne kąski w piwie

5 marca 2013,
dodał: maagdusiaa22
Artykuł zewnętrzny

30 dag filetów z kurczaka, sok z 1/2  cytryny, suszone zioła prowansalskie lub rozmaryn, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka piwa, 1 jajko, sól, pieprz, tłuszcz do formy.

Mąkę przesiać do miski, a następnie zmiksować z jajkiem i piwem, doprawić do smaku. Odstawić na 30 minut. Mięso, umyć, osuszyć i pokroić na paseczki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i ziołami, odstawić na 20 minut. Kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

file1362494145



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....