Rosół z pieczarkami

7 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 porcja rosołowa z indyka
4  skrzydełka drobiowe
2 marchwie
1 pietruszka
½ selera
liść pora, selera, natka pietruszki, koper
liść laurowy
ziele angielskie
30 dag pieczarek
łyżka masła
1 kostka rosołowa
sól, pieprz

Ugotować rosół, doprawić do smaku. Dodać na koniec aromatyczne liście, aby rosołowi nadać odpowiedniego aromatu. Pieczarki usmażyć na maśle. Do talerza nalać rosołu, włożyć łyżkę usmażonych pieczarek. Podawać jako pierwsze danie.

file1265574068



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....