Muffinki z wiśniami

31 października 2012, dodał: krakowianka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 3/4 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki sody

2 łyżki kakao

3/4 szklanki cukru pudru

1 szklanka mleka

1/3 szklanki oleju

szczypta soli

wiśnie – ja dałam zamrożone po 5 sztuk na 1 muffinkę

Wykonanie:

W pierwszej misce wymieszać wszystkie suche składniki

W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki (mleko i olej)

Zawartość drugiej miski przelać do miski pierwszej i zamieszać

Masę porozkładać do papilotek na muffiny do 2/3 wysokości,

powtykać wiśnie

Muffinki piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 200 stopni, do tzw „suchego patyczka”

file1351719178