Sernikowe browni z malinami

29 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej czekolady, 20dag margaryny, 40 dag cukru pudru, 5 jajek, 11 dag mąki pszennej, 1/2 kg twarogu półtłustego, cukier waniliowy, 15 dag malin.

Czekolady połamać na kawałki i stopić, następnie przestudzić. Margarynę utrzeć z 25 dag cukru pudru. Po kolei dodać 3 jajka. Wlać stopioną czekoladę. Na koniec dodać mąkę. 3/4 masy wlać do natłuszczonej i  wyłożonej papierem formy o wym. 24x27cm. Twaróg utrzeć z resztą pudru, jajek oraz cukrem waniliowym. Wylać do formy. Ostrożnie wlać resztę masy czekoladowej. Wierzch posypać malinami. Piec 45-60min w temp. 170st.

Bardzo lubimy brownie a połączenie go z masą serową daje pyszny efekt. Ciasto jest wilgotne, przepełnione czekoladą, a  malinki stanowią smaczny dodatek.

file1351539005



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...