Obgotowywanie pączków

3 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

paczki_d

Pączki sporządzone w domu mają często grubą, nasiąkniętą tłuszczem skórkę. Aby temu zapobiec wystarczy wstępne obgotowanie pączków przed włożeniem ich do gorącego tłuszczu. Wystarczy w  naczyniu zagotować wodę, dobrze wyrośnięte pączki wrzucamy po kilka do wrzącej wody, aby swobodnie w niej pływały. Po okołu 2-3 minut, jak pączki wypłyną na wierzch, szybko wyławiamy je łyżką cedzakową. Gdy odciekną z wody, paczki wrzucamy na gorący tłuszcz.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺