Torcik rafaello z krakersami

21 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

1 szklanka mąki pszennej

3 szklanki mleka

1/2 szklanki cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

200g wiórków kokosowych

3/4 kostki margaryny

2 opakowania krakersów

garść płatków migdałowych

  • przepis

Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie garnek  stawiamy na ogniu icały czas mieszamy doprowadzając masę do wrzenia . Studzimy i dodajemy część wiórków kokosowych , miękką margarynę i całość bardzo dokładnie mieszamy , żeby nie powstały grudki .

Na spód blachy rozkładamy krakersy a na nie kładziemy grubą warstwę masy.
Następnie układamy drugą warstwę krakersów i obficie smarujemy masą kokosową . Wierzch wygładzamy i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi . Ciasto odstawiamy do schłodzenia .

file1350799323