Torcik rafaello z krakersami

21 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

1 szklanka mąki pszennej

3 szklanki mleka

1/2 szklanki cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

200g wiórków kokosowych

3/4 kostki margaryny

2 opakowania krakersów

garść płatków migdałowych

  • przepis

Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie garnek  stawiamy na ogniu icały czas mieszamy doprowadzając masę do wrzenia . Studzimy i dodajemy część wiórków kokosowych , miękką margarynę i całość bardzo dokładnie mieszamy , żeby nie powstały grudki .

Na spód blachy rozkładamy krakersy a na nie kładziemy grubą warstwę masy.
Następnie układamy drugą warstwę krakersów i obficie smarujemy masą kokosową . Wierzch wygładzamy i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi . Ciasto odstawiamy do schłodzenia .

file1350799323



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...