Rosół drobiowy

30 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

porcja rosołowa 1 szt
skrzydełka drobiowe 3 szt
skrzydło z indyka 1 szt
kawałek pora
seler 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula opieczona 1 szt
gałązka lubczyku 1 szt
gałązki selera naciowego 1  szt
natka pietruszki 1 gałązka
koperek zielony
ziele angielskie 3 szt
pieprz w ziarnach 3 szt
kostka rosołowa do smaku
pieprz mielony
listek laurowy 2 szt

Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa  i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa na bardzo maluteńkim ogniu. Podawać z cienkim makaronem  posypany koperkiem lub natką.
Smacznego.

file1264861546



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...