Rosół drobiowy
Artykuł zewnętrzny
składniki:
porcja rosołowa 1 szt
skrzydełka drobiowe 3 szt
skrzydło z indyka 1 szt
kawałek pora
seler 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula opieczona 1 szt
gałązka lubczyku 1 szt
gałązki selera naciowego 1 szt
natka pietruszki 1 gałązka
koperek zielony
ziele angielskie 3 szt
pieprz w ziarnach 3 szt
kostka rosołowa do smaku
pieprz mielony
listek laurowy 2 szt
Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa na bardzo maluteńkim ogniu. Podawać z cienkim makaronem posypany koperkiem lub natką.
Smacznego.