Makaron szpinakowy z sosem serowo- śmietanowym z brokułami

30 sierpnia 2012,
dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • kostka serka topionego
  • 15 dag sera żółtego (ja użyłam OLD POLAND Szafir)
  • mały kubek śmietany
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • szklanka wody
  • brokuł
  • pieprz ziołowy ( użyłam pieprzu ziołowego Marsyl)
  • makaron szpinakowy (użyłam Bartolini)

Przygotowanie:

  1. Brokuł podgotować w osolonej wodzie przez około 7 minut.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Cebulę pokroić drobno w kostkę, wrzucić na patelnię, gdy się zeszkli wrzucić rozdrobniony czosnek.
  4. Topiony serek pokroić i wrzucić do cebulki, rozpuścić. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do pozostałych składników na patelni i rozpuścić.
  5. Do rozpuszczonych serów wlać kubek śmietany, doprawić do smaku pieprzem ziołowym Marsyl.
  6. Wrzucić rozdzielony na małe różyczki brokuł.
  7. Wszystko dobrze wymieszać i wlewać wodę, ciągle mieszając, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ja nie soliłam, ponieważ sery same w sobie były dość słone. Chwilę podgotować.
  8. Gotowy makaron polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...