Perła wśród kasz – Kasza Jęczmienna Mazurska marki Halina

17 sierpnia 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Marka Halina proponuje Klientom urozmaicenie codziennej diety o Kaszę Jęczmienną Mazurską, która dzięki wszechstronnemu zastosowaniu pozwoli zachwycić zarówno domowników, jak i gości.

Kasza stanowi tradycyjny składnik kuchni polskiej. Największym powodzeniem cieszyła się do XVII wieku, czyli do czasu sprowadzenia ziemniaków do Polski przez króla Jana III Sobieskiego. Dodawano ją do zup, stosowano jako zagęstnik potraw i sosów czy też nadzienie do pierogów. Za sprawą mody na zdrową dietę znów zyskuje na popularności.

Kasza Jęczmienna Mazurska to najpopularniejsza z kasz jęczmiennych w Polsce. Kasza Jęczmienna Mazurska marki Halina to ziarna najwyższej jakości jęczmienia. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i jasno brązową barwą ziarna. Podczas gotowania zwiększa swoją objętość, a po ugotowaniu zachowuje sypkość i wartości odżywcze. Jest źródłem białka roślinnego, witamin i składników mineralnych, takich jak: żelazo, miedź, potas, fosfor.

Kasza Jęczmienna Mazurska, znajdująca się w ofercie marki Halina, ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Może stanowić samodzielny posiłek, pyszny dodatek do potraw lub smaczną alternatywę dla ziemniaków. Idealna jako składnik zup, sałatek, zapiekanek, farszów i słodkich deserów. Świetnie sprawdzi się do gołąbków czy krupniku. Do jej przygotowania wystarczy zaledwie 15 minut.