Ryż marki Britta – 5 rodzajów

8 sierpnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ryż Biały
Ryż Biały marki Britta to 100% ryż długoziarnisty, pochodzący z czystych ekologicznie terenów Ameryki Południowej. Charakteryzuje się twardą strukturą, śnieżnobiałym kolorem, wyśmienitym smakiem i delikatnym aromatem. Ma wszechstronne zastosowanie. Można go dodawać nawet do ciast i deserów.

Ryż Parboiled
Ryż Gold Parboiled marki Britta to preparowany termicznie ryż charakteryzujący się delikatnym, złocistym kolorem. Po ugotowaniu jest sypki, puszysty i nigdy się nie skleja.
Polecany do pieczeni, smażonych i gotowanych ryb, potraw z warzyw, a także sałatek i deserów owocowych.

Ryż Brązowy
Ryż Brązowy marki Britta to pochodzący z Grecji ryż naturalny najwyższej jakości. Ma lekko orzechowy smak, w porównaniu z ryżem białym jest mniej słodki. Gotuje się go 35 min, a po ugotowaniu jest lekko kleisty. Produkt umożliwia przygotowanie zarówno tradycyjnych, jak i wyszukanych potraw. Idealnie komponuje się z potrawami warzywnymi, mięsnymi, rybnymi, sałatkami oraz daniami typu casserole.

Ryż Jaśminowy
Ryż Jaśminowy marki Britta to ryż o smukłych, śnieżnobiałych ziarnach. Cechuje go woń kwiatów jaśminu, która uwalnia się w trakcie gotowania. Po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja. Dzięki wyjątkowemu aromatowi Ryż Jaśminowy doskonale współgra z wieloma potrawami. Ryż Jaśminowy marki Britta idealnie komponuje się z owocami morza, drobiem, dziczyzną i orzechami. Szczególnie polecany do dań kuchni tajskiej.

Ryż Dziki
Ryż Dziki marki Britta to lekki, sypki ryż o podłużnym czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Jego ziarna podczas gotowania zwiększają swoją objętość i pękają, ukazując jasne wnętrze. Ryż Dziki jest idealny do przystawek i wykwintnych dań głównych. Komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza. Wykorzystywany jest także do sałatek i egzotycznych potraw. Tworzy znakomite zestawienie z Ryżem Białym marki Britta.