Biszkopt z brzoskwiniami

20 lipca 2012, dodał: jagusia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 jajek

20 dag cukru

20 dag mąki

2 łyżki soku z cytryny

brzoskwinie świeże- kilka sztuk

cukier puder- do posypania

masło – do formy

bułka tarta – do formy

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzch położyć brzoskwinie, obrane i pokrojone w ćwiartki. Piec 40 minut w temp.  180 stop. C. Wystudzony placek posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...