Młoda kapusta z marchewką z koperkiem

22 czerwca 2015, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • duży pęczek koperku
  • 1 cebula
  • 3 młode marchewki
  • 1 młoda pietruszka

Kapustę poszatkować wrzucić do garnka i zalać połową szklanki wody, dodać cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i pietruszkę w plasterki. Gotować do miękkości (około 20 min.). Dodać pocięty na drobne koperek.
Przygotować zasmażkę: 1 łyżkę masła klarowanego roztopić na patelni, dodać 1 łyżkę mąki i wodę z kapusty- wymieszać dokładnie, chwile podsmażyć.
Wlać do kapusty wymieszać, ewentualnie dosolić.

file1338547978



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...