Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    mięso drobiowe gotowane- mielone
    2 duże cebule
    1 jajko
    mała czerstwa bułeczka
    sól
    pieprz
    ciasto:
    mąka
    woda
    2 łyżki oleju


      Mięso odjąć od kości, dodać namoczoną, odciśniętą bułeczkę, dużą cebulę usmażoną na oleju, jajko i przyprawy. Wyrobić masę jak na pasztet. Można też dodać odrobinę gałki.

      Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyciąć foremką od uszek kółka, nakładać farsz i zlepiać foremką. Ugotować, polać usmażoną na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulką.

      file1263593638



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz