De Care – organiczny sok z morwy – opinia testerki

14 maja 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Dzięki uprzejmości portalu Uroda i Zdrowie miałam możliwość testowania wspaniałych i oryginalnych produktów od Dystrybutora Przysmaków Świata De Care.
Otrzymałam prawdziwe i różnorodne produkty, wyborne przysmaki, wśród których znalazły się:
1. Musztarda starofrancuska – Wholegrain Mustard Amora-Maille
2. Sojowy krem orzechowo – kakaowy – La Crema Valsoia
3. Olej kokosowy organiczny – Longevity
4. Napój sojowy z wapniem – Soyadrink Valsoia
5. Woda kokosowa – Coco Cool
6. Sok z morwy organiczny – Livity
Paczka naprawdę mnie zachwyciła swą zawartością, a testowanie okazało się prawdziwą rozkoszą dla podniebienia i ciała, tak dla mnie jak i moich chłopaków, którzy zawsze chętnie kosztują nowości, nie mówiąc o wyjadaniu wszelkich smakołyków, jakie tylko wpadną im w łapki.  Bardzo przypadł im do gustu również sok organiczny z morwy.

Sok organiczny z morwy – opinia

Sok w butelce z nakrętką ma pojemność 500 ml, czyli mogłoby się wydawać, że dość sporo, gdyby nie fakt, że trafił do prawdziwych łakomczuchów. Jego mocny, soczysty kolor ciemnej czerwieni od razu ciekawił i sprzyjał testom. Pamiętam owoce morwy, które kiedyś jako dziecko miałam okazję kosztować, jednak od tej pory upłynęło już sporo czasu i pozostały jedynie mgliste wspomnienia. Jednak już sama świadomość, że mogę się przenieść w czasy dzieciństwa ogromnie mnie intrygowały i zachęciły do otworzenia butelki.
Nieco zdziwił mnie zapach soku, lekko winny, niezwykle intensywny. Smak lekko kwaśny idealnie nadawał się do rozrobienia z wodą i ugaszenia pragnienia w upalny dzień (a taki właśnie nastał). Wypróbowałam zarówno wodę mineralną gazowaną jak i niegazowaną, dla zaspokojenia swojej własnej ciekawości. Okazało się, że z wodą gazowaną sok niezwykle się spienia i pozostawia na szklance mało apetyczny osad, jednak smak ma wyborny. Można się delektować prawdziwym smakiem owoców z lekko winnym aromatem i przyjemną kwaskowatością.
Sok ma charakterystyczną konsystencję soku wzbogaconego o miąższ, który można zauważyć już w opakowaniu i czystym szkle, w jakim podawałam sok jako napój. Mimo iż jego konsystencja idealnie nadaje się do udekorowania budyniu czy lodów, mnie nie udało się takiej kompozycji wyczarować. Oczywiście nie dlatego, że okazałam się leniwym testerem, ale dlatego, że wszystko zbyt szybko zostało rozlane do szklaneczek. Nim zdążyłam się zorientować, pozostała tylko pusta butelka i uśmiechy moich łakomczuchów.
Mnie osobiście najbardziej przypadł do gustu sok z morwy jako dodatek do ciepłej, czarnej herbaty. Mocny napar z dodatkiem soku zyskuje niesamowity kolor i nieziemski wręcz aromat. Jego kwaskowatość złamałam odrobiną cukru, z tego względu, że herbatę zawsze pijam lekko słodką. Byłam urzeczona takim połączeniem i osobiście uważam, że w takim zestawieniu smakuje najlepiej (a jeszcze wyborniej z dodatkiem małego „co nieco”).
Chłopcy wypili jednak większość soku jako dodatek do schłodzonej wody i wcale nie chcieli dać się przekonać, że herbata z sokiem jest naprawdę rozkoszną i przyjemną odmianą. Stwierdzili, że najbardziej odpowiada im w połączeniu z bąbelkami i lodem, mąż oczywiście skory był wymyślać także inne kompozycje w zestawieniu z alkoholem, gdyż jego nową pasją jest odkrywanie coraz bardziej nowatorskich wersji wszelkiego rodzaju drinków. Niestety dla niego, także skończyło się jedynie na omówieniu możliwości.
Sok z morwy jest bardzo ciekawą alternatywą dla wszystkim znanych smaków soków, przyjemną odmianą o prawdziwie orzeźwiającym i zaskakującym smaku. Polecam serdecznie do wypróbowania jako ciekawostkę smakową i rozkosz dla zmysłów.
Dziękuję ogromnie portalowi Uroda i Zdrowie za możliwość poznania i testowania wspaniałych produktów rekomendowanych przez Dystrybutora Przysmaków Świata De Care.

Od producenta:

Morwa czarna to niewielkie drzewo rosnące głównie w Azji Mniejszej. Roślinę tę można także spotkać w Ameryce Północnej oraz Europie Południowej. Owoce morwy czarnej są bardzo smaczne, charakteryzują się słodko-kwaskowatym smakiem. W krajach azjatyckich, zwłaszcza w Chinach, owoce tego niewielkiego drzewa stosowane są w medycynie ludowej. Robi się z nich soki i nalewki.
Organiczny sok z morwy doskonale wzmacnia organizm. Wspomaga leczenie chorób sercowo-naczyniowych. Polecany osobom chorym na anemię. Naturalny sok z morwy posiada wspaniałe właściwości krwiotwórcze, „odżywia” naszą krew.
Zalety:
– posiada certyfikat BIO;
– 100% naturalnego soku z morwy;
– wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych owoców rosnących na najlepszych plantacjach Turcji;
– nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów i nie zawiera dodatkowego cukru;
– organiczny sok z morwy jest naturalnie gęsty, zawiera miąższ z owoców dzięki czemu zachowuje wszystkie naturalne właściwości.