Zupa weselna
Artykuł zewnętrzny
0,5 kg pieczarek
0,5 kg piersi z kurczaka
1 cebula
1, 2 marchewki
listek laurowy
ziele angielskie
groszek z puszki
kukurydza z puszki
kostka rosołowa
kostka grzybowa
pieprz
wegeta
papryka ostra
koncentrat pomidorowy
masło
smaczna, podawana na weslach zamiast flaków
Zagotować wywar z marchewką pokrojoną w kostkę, następnie na grubej tarce zetrzeć cebulę, podsmażyć lekkona maśle, do tego pokrojone drobno pieczarki. Zarómienić i wrzycić do wywaru. Następnie piersi z kurczaka pokroić w paseczki i też obsmażyć na maśle. Dołożyć do zupy. Podgotować około 15 minut. Dodać kukurydzę i groszek z puszki i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podgotować. Zaprawić mąką, doprawić do smaku.